Don’t get me wrong. Rakastan aasialaisia makuja ja mikään ei ole parempaa ruokaa, kuin epämääräinen ja iloisesti yllättävä katukeittiö Thaimaassa. Asia, josta en pidä, on huippukokki Tomi Björck. Tai tarkemmin sanottuna kaikki huippukokki Tomi Björckin tapaiset huippukokit, mukaan lukien Jamie Oliver. Tai oikeastaan niiden reseptit. Ja kokkausohjelmat. Tykkään selailla päivittäin ruokareseptejä. Tämän päivän Iltasanomien nettisivulla …
Nyt. Kävi. Semmonen juttu, että löysin ja edelleenkehittelin sellaisen avokadosoossin, joka käy pastakastikkeesta, linssikastikkeesta, riisikastikkeesta ja varmasti vaikka salaatinkastikkeesta. Behold! Yxi cypsä awocado Courallinen pinaattia Yxi sopiva valcosipuli Reilu ruocalusicallinen sitruunan mehua Caxi ruocalusicallista oliiviöliyä Basilicaa (kuivattua tai tuoretta) Suolaa Mustapippuria Cayannepippuria (jos haluat juustoisen version, lisää myös raejuustoa (for black swans…) tai parmesania) Nämä …
Helmikuun jälkeen meidän kämpässä on seurattu tiiviisti mm. The Voice of Finlandia ihan jo senkin puolesta, että toinen on siellä töissä, mutta myös Krista Siegfridsin takia. Harmitus oli suuri, kun Ripa tippui epäoikeudenmukaisesti ekassa livessä. Ei siitä enää sen enempää, mutta sanotaanko, että edelleenkin siellä kisaa huonompia laulajia ja esiintyjiä. Ketään näin virallisesti nimeämättä. More …
Nyt ei ole terveyttä lähimaillakaan. Oon viikon verran kärsinyt lämpöilystä, mutta koska tiedossa oli parizuhdeviikonloppu Jykkylän alueella päätin selvitä siitä upealla, 1000mg vaikuttavaa ainetta sisältävällä finrexinin rapakontakaisella serkulla, Theraflulla (god bless expencive American health care and drug stores). Sunnuntaina piti sitten ehdoin tahdoin käydä yksissä auditioneissa turhaan riskeeraamassa omaa terveyttään mm. tanssimalla kaksi tuntia. Ja …
KERRANKIN kävi niin, että ruokaohjeessa, jonka pitäisi olla ”perusruokatarvikkeista, jotka löytyy kenen tahansa jääkaapista”, olikin oikeasti lähes koko jääkaappini sisältö! Tein välimerellistä munakasvuokaa vähän muokattuna, suluissa aines jota ei ollut ja perässä aines, jolla korvasin sen: 2 perunaa (puolikas munakoiso) pavut 4 rkl ruokaöljyä 1 valkosipulinkynsi 1 tl basilika (2 tl välimerellistä yrttiseosta) laitoin pestosta …
OH YES! Kokeilin vihdoin papuranskiksia ja nehän oli hyviä! Pitkiä, vihreitä papuja, öljyä, chiliä, pippuria, suolaa ja valkosipulia sekaisin, pellille ja uuniin, kunnes ovat ruskeita. Tällä reseptillä olen tehnyt lohkoperunoita, joten eiköhän se toimi papuihinkin. Kaapissa sattui olemaan pussinloput jostain paprikakuorrutteesta, joten käytin sen tällä kertaa eikä tulos ollut sen erikoisempi. Super hyvä ja kevyt …
Mietin vaan, että: Olen elänyt koko elämäni painonvartijan perheessä, joten minulle normaali ruoka on vähärasvaista. Lisäksi syön keskivertokansalaista tunnollisemmin kasviksia ja vihanneksia. Ymmärrän ruoka-aikojen ja annoskoon tärkeyden verensokerin ja painonhallinnan kannalta. Osaan jo nyt syödä ”terveellisesti”, eikä minun tarvitse lähteä muuttamaan elämäntapojani keski-ikäisenä äkkikuoleman pelossa. Mutta ei se hauskaa ole. Päin vastoin, terveellinen syöminen on …
Hahahahha löysin kaverini kautta FB:ssa sivuston nimeltä ”What the Fuck Should I Make For Dinner” ja repeilin itsekseni ihan hyvännäköisille kotiruokakuville, joiden kuvaukset olivat törkeän hauskoja. I’m a big sucker for jenkkihuumori und sananvääntely. Saman sivun ruokakuvista löytyi myös seuraava resepti, joka epäilemättä uppoaa kakaroihin, mutta tämän talouden toinen puolisko ei saa kyllä Michelin-ruokaa kiertueelta …
Ah! Koska tässä nyt hereillä ollaan, voisin jakaa huippuhyvän keittoreseptin. Käytiin Ozzyn kanssa Turussa Mamissa syömässä viikko sitten ja söin maailman parasta kukkakaalikeittoa! For sure kakkakuula on lempinimensä arvoinen vihannes, mutta eipä paljon haittaa jos siitä saa näin hyvää keittoa ja helposti. Ready? Mittaa nesteitä sen mukaan, minkä kokoista keittoa olet tekemässä. En oo koskaan …
Tunnustan. Oon ihan hulluna croissanteihin. Ja löydettyäni Lidlin paistopisteen vastapäätä Turun residenssiäni olenkin syönyt niitä nyt muutaman päivän putkeen… Hyvä croissant on hiukan makea, voinen ja lehtevä, mutta ei kuitenkaan liian rapea. Tämä siksi, jotta voisin syödä sen omalla tavallani, joka joskus aiheuttaa ihmetystä, vaikkakin kölleekani Anne tunnusti sen olevan kiva tapa. Nimittäin aloitan croissantin …
Täydellinen aamun aloittaja, kuuman kesäpäivän virkistäjä ja jotain herkumpaa niille, jotka eivät vedestä tykkää (….) Ota tyhjä 1,5 litran pullo. Täytä se kylmällä vedellä lähes täyteen. Sirottele lempiteetäsi parin teelusikallisen verran. Ravistele. Aseta juoma jääkaappiin terästymään. Kun haluat lasillisen kaadat teen siivilän kautta lasiin. Makeutukseen hunajata. Jos irtotee osoittautuu liian sotkuiseksi, perus teepussit toimivat loistavasti. …