Lainaa.com

Ruakaa!

Kukkakaalikeitto

20.08.2011, retski

Ah! Koska tässä nyt hereillä ollaan, voisin jakaa huippuhyvän keittoreseptin. Käytiin Ozzyn kanssa Turussa Mamissa syömässä viikko sitten ja söin maailman parasta kukkakaalikeittoa! For sure kakkakuula on lempinimensä arvoinen vihannes, mutta eipä paljon haittaa jos siitä saa näin hyvää keittoa ja helposti. Ready?

Mittaa nesteitä sen mukaan, minkä kokoista keittoa olet tekemässä. En oo koskaan ollut keittiössä mikään mittojen orja….hence the bad cooking, mut enivei.

1) Kattilaan vettä, pienehkö kukkis sekaan ja keittele, kunnes se on pehmeä.
2) Valuta ainakin puolet keitinvedestä hitsiin ja kaada loput staffit kattilasta tehosekoittimeen. Surrur ja sose takaisin kattilaan ja hellalle. Jos haluat tiheämmän sosekeiton, kannattaa kaataa suurin osa vedestä veks, koska kohta lisätään nestettä.
3) Lisää soseeseen haluamasi määrä niin matalaprosenttista ruokakermaa, kuin kolesteroliarvosi antaa myöden. Tosi kovat tyypit laittaa oikeeta kermaa. Itse käytin 7-prosenttista.
4) Lisää keittoon vielä makuhermojesi haluama määrä parmesanjuustoa.
5) Mausta reilulla suolamäärällä. Jopa minä, suolanvihaaja, tiristin suolamyllystä sydämeen sattuvan määrän suolaa, jotta maku olisi hyvä. Tai sit taas luulin laittaneeni paljon suolaa, vaikka tosiasiassa makua ei olisi nimeksikään….

Joka tapauksessa, jopa minä onnistuin tässä keitossa ja juustoa lukuunottamatta tästä saa myös kevyttuotteita käyttämällä terveellisen ruoan. Juustosta ei tingitä. Ikinä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *