Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Ruakaa!

Croissant päivässä pitää tiellä

06.08.2011, retski

Tunnustan. Oon ihan hulluna croissanteihin. Ja löydettyäni Lidlin paistopisteen vastapäätä Turun residenssiäni olenkin syönyt niitä nyt muutaman päivän putkeen…

Hyvä croissant on hiukan makea, voinen ja lehtevä, mutta ei kuitenkaan liian rapea. Tämä siksi, jotta voisin syödä sen omalla tavallani, joka joskus aiheuttaa ihmetystä, vaikkakin kölleekani Anne tunnusti sen olevan kiva tapa.
Nimittäin aloitan croissantin syönnin keskeltä, siitä kapeimmasta suikaleosasta, joka aina ponnahtaa paistettaessa ylös. Revin kerros kerrokselta croissanttia ohuemmaksi pötkyksi (tässä korostuu lehtevyyden tärkeys. Mitä enemmän ohuempia kerroksia, sitä paremmalta sarvi maistaa). Kun jäljellä on enää sydänosa ja sarven päät, syön päät ensin, sitten vielä revin sydänosasta suikaleita.
Kannattaa kokeilla, ei mene makunautinto hukkaan niin nopeasti!

Tällä hetkellä croissantien top3-listani on seuraavanlainen:
1) Töölön K-market (täydellisen lehtevä…lauantaiaamuna, tuoreana….)
2) Cafe Ursula or whatevs se Aleksin yläkerran kahvila olikaan nimeltään (makea, lehtevä)
3) Lidlin paistopiste (yllättäjä! Hyvänmakuinen pikacroissant, vähän lässy ja vaikea keriä, mutta hyvää)

Surkeimpia croissanteja omatekemieni lisäksi ovat Sinuhen kaameat pullamössökököt, joiden kutsumista croissanteiksi saisivat lahtelaiset hävetä!

I don’t give a rats ass kuinka paljon croissanteissa on kaloreita tai voita tai sokeria. Ne ovat taivaallisia!!!

Now go buy some for your brekkie!
Ja sori tosta jättikuvasta, ipad ei funkkaa..


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *