Mulla on tylsä lauantai-ilta. Tiskasin, laitoin pyykit, tein salaattia ja söin sen. Sitten käytin yhteensä viisi minuuttia yllä oleviin härdelleihin, jotka ovat siis jälkiruoka.
Koska kaikkia selkeästi kiinnostaa, mitä noin esteettisesti viehättävissä möykyissä on, kerron sen nyt:
Tartes des vanillecognac et fraise
Paista lehtitaikinapalaset uunissa, kunnes ne ovat kauniin päivettyneitä. Anna jäähtyä hetki.
Tällä välin valmista vaniljakastike. Jotta koostumus olisi enemmän vanukasmainen, älä laita paketin ohjeen mukaista määrää nestettä. Muista jättää varaa myös valitsemallesi alkoholille! (Erittäin kalliin) konjakin tilalla voi käyttää myös viskiä, punssia tai vaikka malibua (et tarjoa näitä kuitenkaan muille).
Taikinapalasten jäähdyttyä avaa jokainen pala 2-3 kerrokseen, näistä jokaisesta tulee yksi leivospohja. Tipauta jokaisen pohjan päälle töräys vaniljaista alkoholia ja tämän kaiken komeuden kruunuksi vielä pienempi töräys mansikkahilloa. VOILAA!
Kiitos kun vietit hetken Reetan keittiössä, ensi kerralla teemme taas jotain sellaista ruokaa, jota ei voi tarjota muille. Mutta ai että saatpahan itse taas syödä kaiken!
ps. Ranskahan on helppoa! www.sanakirja.org