Formula 1 VPN-Suomi

Luokittelematon

When life gives you a boring Saturday evening, this is what you do

28.04.2012, retski

Mulla on tylsä lauantai-ilta. Tiskasin, laitoin pyykit, tein salaattia ja söin sen. Sitten käytin yhteensä viisi minuuttia yllä oleviin härdelleihin, jotka ovat siis jälkiruoka.
Koska kaikkia selkeästi kiinnostaa, mitä noin esteettisesti viehättävissä möykyissä on, kerron sen nyt:

Tartes des vanillecognac et fraise

  • Lehtitaikina – palottele se todella pieniksi palasiksi
  • Vaniljakastike – 1 pussi ja 2dl maitoa. Iso loraus konjakkia. Tai pieni. Ihan miten haluat lauantaisi viettää. Itse laitoin ison. Korvaa vaikka koko neste viinalla ja kerro sitten miltä maistui!
  • Mansikkahilloa

Paista lehtitaikinapalaset uunissa, kunnes ne ovat kauniin päivettyneitä. Anna jäähtyä hetki.

Tällä välin valmista vaniljakastike. Jotta koostumus olisi enemmän vanukasmainen, älä laita paketin ohjeen mukaista määrää nestettä. Muista jättää varaa myös valitsemallesi alkoholille! (Erittäin kalliin) konjakin tilalla voi käyttää myös viskiä, punssia tai vaikka malibua (et tarjoa näitä kuitenkaan muille).

Taikinapalasten jäähdyttyä avaa jokainen pala 2-3 kerrokseen, näistä jokaisesta tulee yksi leivospohja. Tipauta jokaisen pohjan päälle töräys vaniljaista alkoholia ja tämän kaiken komeuden kruunuksi vielä pienempi töräys mansikkahilloa. VOILAA!

Kiitos kun vietit hetken Reetan keittiössä, ensi kerralla teemme taas jotain sellaista ruokaa, jota ei voi tarjota muille. Mutta ai että saatpahan itse taas syödä kaiken!

ps. Ranskahan on helppoa! www.sanakirja.org


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *